Friday, May 24, 2013

UNIMAS earth hour dia punya lama laen macam..


Lama tak blogging. Hari tu nak update. Tup tup tengah buat assignment sambil curi2 taip entry blackout pulak. Ingat semenanjung je ke reti blackout? Sarawak pun oke. 2 hari 2 malam lagi. Kan bezt lepas blackout assignment tetibe siap. how i wish magic tu betul2 jadi. Malangnya sesetengah kes je magic tu bleh diguna pakai okeyh hikz. 2 hari 2 malam unimas blakout tau. Kalau wifi sipu-siput sedut sampai kene refresh banyak kali korang rasa apa? Rasa terpisah gila dengan dunia nyata kan. Tapi engkau ta penah rasa kalau takda letrek 2 hari 2 malam tu azab apa rasanya da macam betul2 terpisah dengan dunia orang hidup dengan orang mati tahu. Laptop memang dah kecundang dulu dah. Henpon pulak nyawa-nyawa ikan. Kipas takde panas gila. Mandi kat toilet guna lilin. Feeling earth hour sangat. Air pun tak boleh masak guna kettle. Kafe tutup sebab takde electricity. Lapa punya pasal lepas tu pegi la semangat nak basuh beras masak sendiri. Dah kata takda letrk cemane nak masak?? masa tu baru lah jatuh tertimpa lagi tangga. Selama ni tak sedar dalam hidup seharian elektrik tu sangat-sangat-sangat penting. Selalu selamba aje kan on suis itu ini tak tutup-tutup sampai beberapa hari. Insaf gila siryes. Terpikir jugak nak amik immediate flight balik semenanjung tapi mengenangkan harga yang tak boleh belah tu,memang aku anak tauke balak lah kan suka suka nak terbang ikut suka hati.

Bagi melegakan stress bersarang kat sanubari ni, eloklah kiranya berjimba seketika. Nasib baik Kuching  oke. First thing first makan dulu. Kalau kamuorang datang Kuching tapi tak brape selera dengan makanan kat sini. boleh singgah Planet Sambal. Dishes dia semua rasa semenanjung. Heaven gila. Daripada kebuluran sampai boleh kenyang dengan hanya melihat saja. Okeyh yang tu tipu je k hikz. Planet sambal ni kat tengah bandar Kuching dekat dengan Tun Jugah just jalan atas sikit je lagi. Dia betul-betul depan traffic light.












Motif ape ntah ni. Eksaited telebeyh tengok keta mahal 
nak pegang pun tak sanggup takut bunyi. 
Biaselah keta-keta mahal ni security dia slalu laen macam sket kan. 
Ambik gamba jer lah hikz intak maaf ye tuan owner kreta awak cantik sangat larrhh!

# Alhamdulillah elektrik dah kembali kepada asal.Sangat banyak keinsafan yang terkumpul selama 2 hari ni #








Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol