Saturday, October 5, 2013

Malaikat kecil bernama Aliff


uollss I da ade anak buah. My sis dah selamat giving birth to Muhammad Rayyan Aliff. Nampak gaya Rayyan memang tengah trending skarang kan. Ramai betul berpusu-pusu menamakan anak mereka dengan rayyan. Aku pulak jenis tak suka benda2 common ni. Tak tau la peel ape ntah. Bila akak aku kate nak letak nama rayyan on the spot buat muka dalam hati. Sampai dulu aku penah anti dengan nama Danial tahu. Pegi sini danial pegi hulu sane danial. Anak jiran bersalin tanya satgi boh nama apa letak Danial. stress tak memasal. Biaq pi la depa nak boh nama pa. Cuma nama muhammad je tak pernah busan. Macam satu kewajipan kalau tak boh tak bape sedap nak sebut.


If I have children.. bukan child tau children okeh hee again lah nak rare sikit. Gabungan lama dan baru macam nama aku kekeke. Melati Idayu ke. Putih putih melati ewahhh. Hmm..Chempaka awatiff pun sedap en. Rose damia, Dahlia daneesa, Lily shuhada, tak pun orkid ke. Hah dont it sounds more classic? Tak dapat nak imagine cemane orang panggil anak aku orkid hikhik. Semoga comel macam bunga ye anak-anak ibu. Oh velisss veliss kursus kawen tak amik lagi verangan nak melahirkan anak.  Back to Rayyan Aliff, soryy lah mak lang tak sempat nak pi lawat lagi. Eh2 mak lang? Tapi I would be more interested kalau aliff panggil cik uda. Aww so sweettt..Lagi pun cik lagi kan kira ngam la tu. Kihkih. 


                     

Aliff, ini namanya Bumi. Baru jejak Bumi takkan tido lagi kot. 
Tak remaja lah macam ni borak-boraklah sepatah dua kata.

Baby alwez something yang sangat tenang dilihat. Aku dengan ifah jarak agak jauh jugak so dapat lah experience jaga dia masa baby. Nakal nye MasyaAllah. Pegi Mall nak itu  nak ini tanak dok dalam troli tak dapat merajuk lari-lari nyorok bawah baju-baju kat mall tu. Itu perempuan, Aliff ni kalau dapat kaki esok habis lah mak dia. Tapi takpe budak nak membesar kan. Budak-budak ni macam sponnge. Dorang cepat sangat serap ape yang jadi kat sekeliling. Like alwes environment is the best teacher. Sebab tu ibu-ibu, ayah-ayah try ur bezt preparing the bezt environment for them. nomnomnom ceramah ke ibubapaan ke? hahah. Iyelah kata belaja human development psychology. Kira nak apply dalam real life la ni. Semoga jadi anak yang baik okeh. Muahhhhh sikit.




Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol