Monday, August 13, 2012

Friends don't hide things from each other




Friends don't hide things from each other, but someone yang dipanggil kawan juga tidak menikam kawannya dari belakang kan? Its someone's line yang selebihnya aku tambah secukup rasa. Memang sejak dari situ aku kawan dengan orang adalah secara shallow. In psycho term bermaksud kawan biasa-biasa je. Nak share lebih-lebih takut. Trauma. Nanti kene tikam lagi. Sakit. Ibarat luka di tenyeh garam. sedap tak..? nak rasa sila jangan buat sendiri. Suruh orang buatkan baru rasa nikmatnya :P They all kawan yang baik, tak dinafikan tapi belum cukup baik sebab ada certain certain thing yang mereka hurt kita untuk kepentingan diri sendiri. Kat situ yang memang terkilan sangat. 




Pernah tak rasa satu ketika kat alam remaja ni where kawan is everything dan kadang-kadang boleh melampaui keluarga. Yelah kat sekolah jumpa kawan. Petang balik lepak lagi dan lagi. Hujung minggu movie time dengan sape? harusla member kan. Oriented life friends. Till the point yang buat kita sedar. " oh kita tak sepatutnya give them too much of trust" because that too much may hurt us so much. Betapa aku letakkan nilai seorang sahabat tu kat tempat yang tinggi. Kalau boleh memang nak jaga hati kawan elok-elok taknak bagi mereka terasa sikit pun.  Besederhanalah wahai kalian. Because it does hurt so much, I dont want any. Ia agak sakit kerana dah berkawan sangat lama sejak dari zaman hingus meleleh lagi. But yet realising that tak semua orang sama. Don't because of the past, then kau refuse untuk face the future. Makanya aku start untuk build balik confident yang true friendship tu tetap ada. Untuk yakinkan diri yang masih ada lagi orang baik-baik kat luar sana. So hey back stabber what goes around comes around. But trust me after all you did I still love you because once I call you friend it remains forever. ^_^











Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol