Tuesday, August 28, 2012

Cerita Raya aku


Holla..! we meet again. Beberapa hari sebelum raya hari tu drag sampai malam raya, hari ke-3 raya and akhirnya hari ni hari ke-10 raya tercapai jugak niat nak update blog. Banyak betul dugaan tapi hari ni slagi tak siap nak melekat je kat lappy. Outsider jangan kacau oke jangan kacau untuk 2 jam nih. hehe. orait back to bisnes. Alhamdulillah ramadhan dah melabuhkan tirai. Ramadhan 2012 ni yang terbaik aku kira sebab dapat puasa n buka puasa kat rumah tak macam last 2 year puasa di matrik and kat tempat kerja. So cuti sem  tahun ni aku decide  tanak buat ape-ape dah. Nak duduk rumah je. Nampak biase kan but you will never know how it mean to me. Dapat spend maximum masa dengan family is the best Allah's give to me.

Sepanjang malam Ramadhan kitorang same-same taraweh kat surau. Yang bezt nye surau yang aku suke ni Imam dia baca surah pendek-pendek jer so dalam pukul 10.10 da settle da. cepat n? sebab tu aku suke. kihkih. As a normal human being atau lebih tepat lagi as a normal teenager yang level kemalasan dan mengelat nya lagi tinggi dari orang- orang tua aku tak lepas dari rasa malas nak gi taraweh. Kadang-kadang pegi, tepat 8 rakaat jer start da ternguap-nguap da tapi mak ngan abah steady jer sampai habis. Memang da immune da kene perli spirit orang tua lagi kuat dari orang muda. Malu dia rasa macam nak gesek muka kat tar jer.

Lepas da beralih ke surau ni aku da buat penuh da. Alhamdulillah. Aku rasa cara macam tu lagi efficient kot. Sebab dapat menggalakkan orang ramai datang dan buat taraweh sampai habis. Tapi ada jugak yang suka panjang-panjang. Lagi feel and obviously lagi banyak pahala kan.









Tau ape yang bezt raya ni? hmm he's coming to my house. After a year tak bersua akhirnya jumpa juga. Tercapai la jugak tujuan berhari raya ni untuk jalinkan ukhuwah dan berjumpa dengan orang-orang yang jauh dimata tapi dekat di hati. acceyh! hehe. So yang ni raya ke-2 bersama dia and kali kedua di datang rumah. Glad that dia dapat datang jumpa mak and abah . Because of mamat ni hantu coklat, i've made some special homemade coklat untuk dia. Taklah cantik mane tapi ikhlas dari hati yg bersih lagi suci ni.hagagaga pengsan bace entry sendiri!







Takkan jumpa setahun sekali pastu jumpa 2 jam jer kan. Tak habis rendu lagi lah ni kihkih. And then heading to Alamanda Putrajaya tengok wayang. We all pegi berempat bersame kakak and c0ursemate dia skali. Tapi, tapi tapi terlupe nak bawak camera. Sedih gile cume sempat amik guna henpon je. Henpon tak canggih lak tu. Tapi tak pe sokay yang penting ada gambar terbaru da cukup da tu.

Finally berpisah lagi untuk satu tahun lagi mungkin. Semoga tampil tabah hadapi Long Distance Relationship. whoarrr sedih sedih. No no no, orang macho takkan bersedih. 'Macho' sangat lah tu. Tahun depan datang lagi ye ^_^ . A moment to remember. Senyum sampai ke telinga kerana kamu tau tak  ^_^ . Raya korang mesti lagi awesome kan. What ever it is Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf Zahir dan Batin beautiful creature semoga berbahagia di hari raya bersama keluarga tercinta  :D







Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol