Wednesday, March 27, 2013

Wonderful Wednesday


Khamis pagi  jemur baju ahad tengah hari baru teringat nak angkat. Tu pun sebab tengok roomate basuh baju. Kalau tak, cukupkan seminggu sampai reput baru angkat. Pakcik-pakcik sila jangan ambil saya jadi bakal menantu. Confirm laki nangis-nangis balik rumah mak dia sebab bini kaki pembuli kerja rumah suruh dia yang buat. ihih. Not good zafirah not good.





Kisahnya, we olls baru habis organize Open Day Faculty. Tiga hari berkampung kat fakulti adalah sesuatu yang menjengkelkan bila mana bekejar-kejaran keluar rumah awal pagi balik rumah pun awal pagi. Mata dah bukan setakat berpanda tetapi badan pun semakin melidi. Kasihan. 




Tahu kah kau apa itu 8 Intelligence? Okey. Manusia ni bermacam jenis. Aware atau tidak,  kepintaran terbahagi kepada 8. Linguistic, logic, intrapersonal, interpersonal, body kinesthetic, naturalist, musical and last but not least spatial intelligence. Dan kelapan-lapan kepintaran ini adalah unsur-unsur penting sebagai identiti bagi Faculty of Cognitive Science and Human Development. Kenapa cognitive? because here is where we studied about human. Human thinking. Human mind. Human behaviour. 

Dek kesibukan aku berkejar kejaran dan berlari larian, aku cuma sempat rakamkan satu event saje untuk santapan mata kamuorang. Fashion Show by Spatial Intelligence. Terharu tengok manusia se-kreatif ni. Daun-daun pun boleh buat baju. A real Sarawakian. Hehe.







 Maka aku pun takkan melepaskan chance bergambar dengan si cantik Lee Hua. Cantik sangat. Putih-putih melati ali baba. eh! ali baba tak putih eyh.



  Trust me. Im not photogenic. Selalu kelihatan seperti orang-orang bila bergambar.




Merangkap Tulang-temulang belakang, sisi dan hadapan fakulti. Bakal turun kuasa tidak berapa lama dari skarang. Semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila. 

:')






Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol