Sunday, April 28, 2013

DIY Coklat Gift untuk yg tersayangg



Penah tak rasa macam nak bagi orang hadiah yang cute-cute tapi tak cukup bajet? selalu kan.. haa penah kan penah kan. same la kiteee. Meyh nak ajar cemane nak buat benda simple jadi cuteeeee sangat and save bajet. So kalau lepas ni nak bagi hadiah kat beztfren ke ibu ke ayah ke, crush ke..bleyh la wat camni.. dah tak payah nak beli ferero rocher semua tu. Guna kit kat pun boleh..hikz!


1. First skali sediakan coklat kit kat lah for sure or coklat bar pun boleh no problem.
2. Korang bleh guna pembalut hadiah, potong macam kat atas tu. 
Dalam gambar tu aku guna plastik yang bercorak, beli dekat DAISO, 
alah kedai yang jual barang-barang Jepun tu. 
Haih kalau masuk situ mesti macam nak histeria banyak sangat barang yang comel :P
3.Balut kit kat macam dalam gambar tu.
4. Balut lagi guna kertas yang biasa orang guna untuk balut bunga. 
Boleh beli dekat kedai hadiah.
5. Letak riben ikat cantik-cantik.
6.Voila! Mesti kawan  nangis2 terharu tengok korang buat macam ni untuk dorang.





~ Selamat Mencuba. Kalau menjadi tag kat kite ye. nak tengokkkk. Suka sangat tau DIY macam ni ~





Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol