Sunday, April 21, 2013

Tips Bergaya Untuk kita-kita yang saiz Petite






Member aku kata  aku haaallluuuuss sangat. Macam jari kelingking.  Lepastu dorang gelak-gelak. Ohoii  Dah genetik.. Gene tau gene?  Gene yang SNSD punya lagu tu.. hehe hmm nak wat camna .. mak ngan abah kite pun haluih jugak. Halus itu comel ape. Anggun. Cute.Adorable.Barbydoll  hikz3 Cili api pun kecik  kan cuba kau kunyah macam makan epal tengok. Berapi tak brapi. Kalau husband  nak mara  for sure tak jadi marah. Terlalu cute untuk dimarahi. en  en  en  en?? Suka betul masuk bakul angkat diri sendiri.

Kadang-kadang best jadi petite ni.  Awex  muda. Kalau  cakap umur 21 je mesti dorang buat muka Mr.Bean..Tak caye lah tu kita 21.. Berapa nak? Form 3? buleh..buleh. Dajah nam pun boleh. Kalau turun plane je mesti ada orang nak tolong angkatkan barang. Ini lah nikmatnya. Dorang kata kesian tengok angkat beg yang lagi besau dari badan. Hehe alhamdulillah terharu nak nangis tengok manusia sebaik ni. Cehhhh drama cket!!

Sebab kecik  jugak la susah siryes nak cari kasut. Baju besa takpe bleh modified. Dah biasa dah buat kerja-kerja camtu. Kalau kasut besa takda saiz tu la memang pening stress rasa nak meroyan satu mall.


Tips untuk si Petite 


Elakkan pakai baju terlalu besar dan terlalu fit ke badan. Sebab kalau besar memang rupa baju pinjam dah  tu. Kalau fit sangat pulak akan buat kita nampak bertambah kecil sebab orang petite ni rendah dan usually kurus skeping. So kalau pakai fit sangat nmpak sangat kekurusan tu.. not nice..not nice.

Next, pilih baju yang corak menegak or melintang bagi nampak tinggi dan langsing sikit.

Know what kalau google fasal fesyen petit ni banyak yang suruh pakai warna-warna gelap. Tapi pada aku kan bezt sangat kalau kita yang petite  ni pakai warna terang. Yelah kita kan kecil,  dengan warna2 terang ni lah dapat highlight diri sendiri ye dak?. Takde lah tenggelam di khalayak  ramai nanti. Ihih. Pop colour block  fevered!!

Sapa-sapa yang suka bergaya sakan nak kalahkan artis boleh la pakai heels. Weges pun oke. Memang digalakkan pakai. Cantik. Suka sangat tengok. Cumanya aku je yang tak tahan. Biasalah jalan bersepah. Tinggi sket terpele’ot sikit-sikit tersadung. Malu weyh malu siryes.

Whatever it is kechell ke besau ke tinggi atau kurus, keyakinan dalaman tu yang super penting. Bersyukur dengan apa yang kita ade dan guanakan nikmat Allah tu ke jalan yang diredhai-NYA oke? Bai.













Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol