Sunday, October 13, 2013

“Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak”




Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia

1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia... Pertama sekali kerana Malaysia tempat tumpah darahku. Mana ada orang tak sayang negara sendiri kan? Macam, saya sayang rumah saya.. sebab rumah sayalah tempat saya berlindung, tempat saya belajar, tempat saya dibesarkan. Apa lagi ada dengan Malaysia? Walaupun Malaysia kecil, tapi Malaysia kaya dengan budaya, adat dan  sopan santun ketimuran. Kita sedia maklum Malaysia merangkumi 3 bangsa utama Melayu, Cina, India. Tapi sebenarnya lebih dari itu. Kita ada Iban, Melanau, Kadazan, Bugis dan macam-macam lagi yang saya pasti kita rakyat Malaysia ni belum sempat pun nak kenal semua budaya-budaya tu lagi kan? Kat mana lagi nak rasa, nak tengok nak mendalami etnik-etnik tu selain di Malaysia? Alhamdulillah..diberi kesempatan untuk sambung pengajian di bumi Kenyalang banyak sangat saya belajar mengenai budaya yang berbeza daripada semenanjung. Sesuatu yang sangat mengujakan. Tak perlu melancong jauh-jauh ke luar negara, Malaysia sendiri menjanjikan banyak tempat-tempat menarik yang aman lagi makmur. So, rakyat-rakyat Malaysia berbanggalah menjadi rakyat Malaysia! Warga semenanjung yang belum berkesempatan menjejakkan kaki ke tanah Borneo, you are always welcome. Come and enjoy the real beauty of nature :))


Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol