Saturday, October 6, 2012

dream reLationship



            A  relationship is not about satu pemerintahan dictator dimana satu pihak berkuasa and satu pihak lagi hanya menurut. Relationship pun tak jugak macam sistem raja dan hamba. Raja berkuasa dan hamba hanya menurut tanpa ada hak untuk besuara. Like husband and wife, husband is not the king while the wife is just servant who take care of the king’s need, his desire. Agak-agak servant tu boleh cakap ape-ape ker.. and kalau dia buat salah confirm kene tulah kn..I dont want that kind of relationship. Aku mahukan relay yang di mana husband and wife tu  same-same duduk diatas lantai yang same. Even husband tu still ketua keluarga, dia takkan boleh berdiri sendiri tanpa ade wife dia..I really2 want  that..share everything..so that I will have my chance to say what I want, what I don’t..It will be nice if my husband be my good listener, he’s the one who pampered me, he is the one who will be there when I’m not in good condition..he is the one yang akan pujuk bile aku tenga merajuk dan bukan aku yang pujuk diri sendiri so that my heart will stay calm and back to normal and yang boleh tunggu dan setia pada aku walau 7-8 tahun lamanya..wah. Why am I updated this kind of entry..? Sebab aku baru lepas layan Adam and Hawa lepas tu ulang tayang citer secret garden and relate kan dua-dua cerita tu dengan kisah hidup sendiri and pap! Tercipta la entry ni. And the main point here is boleh tak kalau nak mintak bakal zauj yang macam Adam Mukhriz..? boleh tak..boleh tak..? boleh laa..oke kalau tak boleh yang macam kat bawah ni pun boleh lah. ^_^



*sumber : facebook.com/ainachubby



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 

Copyright 2016 © LabyRinth. Design by Ayu Barbydol